Служба на Светите Христови страдања и Оплакувањето Христово во Соборната Црква во Сиденхам

737

На 25 и 26 Април, 2019 година, на Велики Четврток во Соборната црква – Раѓање на Пресвета Богородица во Сиденхам, Мелбурн, се отслужија вечерна богослужба со Василиева Литургија и Утрена со Службата на Светите Христови Страдања. Следниот ден, на Велик Петок се отслужи Вечерна богослужба и Утрена со Статиите на Оплакувањето Христово.

Previous articleУтрена богослужба и Оплакувањето Христово во црквата Свети Никола во Престон
Next articleУтрена богослужба и Оплакувањето Христово во црквата Свети Никола во Перт