Света Литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук (Недела на Блудниот син)

820

На 24 февруари, 2018 година, во Неделата на Блудниот син, кога се празнува споменот на светиот свештеномаченик Власиј и светиот маченик Горѓи Кратовски, во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук, Медлбурн, се богослужеше утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг (Недела на Блудниот син)
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Престон (Недела на Блудниот син)