Света Литургија во црквата Свети Пророк Илија во Футскреј (Недела на светите Праотци)

787

На 29 декември, 2019 година, во 28-та Недела на Педесетница, неделата посветена на светите Праотци и кога се празнува споменот на светиот пророк Агеј и светиот Никола Хрисоверг, во црквата Свети Пророк Илија во Футскреј, Мелбурн, се богослужеше Света Божествена Литургија.

Previous articleПрославен споменот на Свети Спиридон и одржан Редовниот пикник во манастирот во Донибрук
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Перт (Недела на светите Праотци)