Света Литургија во црквата Свети Никола во Перт (18-та Недела по Педесетница)

860

На 20 Октомври, 2019 година, во 18-тата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светите маченици Сергиј и Вакх и светиот маченик Полихрониј, во црквата Свети Никола во Перт, се богослужеше утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул (18-та Недела по Педесетница)
Next articleЕпархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.1/2019 - ПРЕСУДА, Глигор Киселинов