Света Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул (Тодорова сабота)

757

На 16 март, 2019 година, во првата сабота од Великиот пост, кога се празнува споменот на светиот маченик Теодор Тирон, светите маченици Евтропиј, Кленоник и Василиск, во црквата Света Богородица – Пречиста во Ливерпул, Сиднеј, се богослужеше Света Литургија.

Previous articleАкатист на Пресвета Богородица во црквата Светa Богородица - Пречиста во Ливерпул
Next articleСвета Литургија во црквата Света Петка во Мил Парк (Тодорова сабота)