Исповедање и примање на Православната вера со Свети Тајни Крштевање и Миропомазание во манастирот Донибрук

1100

На 15 Јули, 2023, во денот кога си спомнуваме за полагањето на ризата на Богородица во црквата во Влахерна, по благодатта Божја и под покровителство на Мајката Божја, во новата црква во манастирот Донибрук, божјата рабина Зара Пранскунас конвертира од англиканство во православно христијанство, и исповедувајќи ја Православната вера ги прими светите тајни Крштение и Миропомазание.

Благодатта и дарот на Светиот Дух да останат врз неа во сите денови и во вечни векови! Амин!

Previous articleАкатист кон Свети Нектариј Егински - испеан во неговиот параклис во манастирот Донибрук
Next articleЛикот на среброљубецот