Празникот Крстовден во црквата Света Петка во Мил Парк

748

На 27 Септември, 2019 година, кога се празнува Воздвижението на Чесниот и Животворен Крст (Крстовден), во црквата Света Петка во Мил Парк, Мелбурн, се богослужеше утрена богослужба и Света Литургија.

Previous articleПразникот Крстовден во црквата Свети Никола во Престон
Next articleПразникот Крстовден во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг