Православен џепен календар за 2023 година

16486

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Петар, излезе од печат Православниот џепен календар за 2023 година. Календарот ги содржи сите информации за календарската година и контактите на парохиските цркви, парохиските свештеници и манастирите.

Каленадарчето е испечатено со лесно читлива големина на буквите и е достапно за верниците во сите парохиски цркви и манастири во Австралиско-новозеландската епархија.

Previous articleАрхиерејска вечерна и Литургија во црквата Свети Петка во Мил Парк
Next articleБожествена Литургија во црквата Свети Георгиј Победоносец во Камбера