Православен џепен календар за 2022 година

6769

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Петар, излезе од печат Православниот џепен календар за 2022 година. Календарот ги содржи сите информации за календарската година и контактите на парохиските цркви, парохиските свештеници и манастирите.

Каленадарчето е испечатено со лесно читлива големина на буквите и е достапно за верниците во сите парохиски цркви и манастири во Австралиско-новозеландската епархија.

Previous articleОдбележан 40 годишниот јубилеј - архиерејска служба и 75 години од раѓањето на Митрополитот г. Петар
Next articleПравославен молитвеник на македонски јазик