Пикник во манастирот во Донибрук

1028

На 28 јануари 2024 година во манастирот Свети Прохор Пчински  во Донибрук, 130 Springs Road, Donnybrook, Vic. 3064, по повод храмовата слава  на Манастирот ќе се одржи ПИКНИК. 

Вечерта, на 27 јануари во 6,00 часот ќе се отслужи вечерна Богослужба – едноцрквие, а утредента во 8,00 часот, утрена Богослужба и света Литургија. 

На Пикникот ќе има македонска музика и богата лотарија. 

Влезот е 20,00 долари од возило. 

Ве очекуваме, 

Од Манастирот  Свети Прохор Пчински – Донибрук 

Previous articleСобор на Пресвета Богородица во Футскрај - Мелбурн
Next articleБогојавление - Водици во Епархијата за Австралија и Нов Зеланд