Основните доблести

2763

Божјата сила е ефективна кога некој бара помош од Бог, признавајќи ја својата слабост и грешност. Затоа, смирението и насоченоста кон Бога се основни доблести на христијаните.

Свети Јован (Максимовиќ)

 

Previous articleСвета Литургија во Соборната црква Раѓање на Пресвета Богородица во Сиденхам
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Илија во Футскреј (Сретение Господово)