Манастирската црква во Донибрук се украси со мозаик од Свети Прохор Пчински

2848

На 22 февруари, 2020 година, иконата – мозаик на светиот Прохор Пчински пристигна во неговиот манастир и беше поставена над влезната врата на црквата. Мозаикот е изработен во православен стил.

Благодарност кон сите што ја помогнаа неговата изработка.

Во внатрешноста на црквата во тек е работата на поплочувањето на подовите со гранитни и мермерни плочи во традиционален стил и орнаментика.

Свети Отче Прохоре моли го Бога за нас!

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул (Месопусна недела)
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Пророк Илија во Фуцкреј (Проштална недела)