Втор дел од Акатистот на Пресвета Богородица во Футскрај

353

На 29 март, 2024 година, во петокот од Втората седмица на Великиот Пост, во црквата Свети Пророк Илија во Футскрај, се отслужи Мало Повечерие и Акатист кон Пресвета Богородица.

После Акатистот се изврши и чинот на благословување и осветување на принесените петолебија. Богослужеше: протоереј – ставрофор Љупчо Каревски

On March 29, 2024, on the Friday of the Second Week of Great Lent, a Small Compline and Akathist to the Blessed Virgin Mary were served in the Church of Saint Prophet Ilija, Footscray.

After the Akathist, the act of blessing and sanctifying the offered loaves of bread was performed.

Previous articleНедела на Православието во Футскрај и Неделно училиште за дечиња
Next articleВтора недела од Светата Четириесетница - посветена на Свети Григориј Палама во Сиденхам