Во Бризбен изградбата на новата црква напредува - поставена е темелната плоча

1940

Изградбата на новата црква посветена на Успението на Пресвета Богородица во Бризбен брзо напредува. На 19 Ноември беше поставена армирано-бетонската плоча, по што се започна со изградбата на обемните ѕидови. Ѕидањето на обемните ѕидови се очекува да заврши во текот на ова австралиско лето, по што ќе започнат покривачките работи.

 

 

Previous articleМПЦЕАНЗ беше гостин на Парламентарниот и меѓуверски доручек во Парламентот на Викторија
Next articleЗа време на постот човекот живее со зборот од устата Божја