Вечерна богослужба во чест на Свети Прохор Пчински

831

На 31.10.2023 година во Македонскиот Православен Манастир „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук – Мелбурн, беше отслужена вечерна богослужба од страна на чесното свештенство на Австралиско – Новозеландската епархија, во чест на патронот на манастирот – Свети Прохор Пчински.

Previous articleОсми Ден бр. 88, 89 и 90
Next articleМолитвено прославен празникот на светиот отец наш Прохор Пчински во неговиот манастир во Донибрук