Велика Сабота - Оплакување Христово во манастирот во Донибрук

1257

На 17 април, вечерта, во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук, Викторија, се отслужи утрена богослужба и се испеа Статиите на Оплакувањето Христово.


Христе Боже иако во гроб се погребуваш, и во адот одиш, гробовите ги испразни и адот го соголи (стих од Првата статија)

Previous articleВелики Четврток - Служба на Светите и Спасителни Христови страдања во манастирот Донибрук
Next articleВелики Петок - Царски часови, вечерна и изнесување на Светата Плаштаница во манастирот Донибрук