Богојавление во црквата Свети Никола во Престон

748

На 19 Јануари, на светлиот празник Богојавление, во црквата Свети Никола во Престонк, Мелбурн, се богослужеше утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

По Литургијата, следуваше чинот на големиот Богојавленски водосвет и дарувањето на иконите.

Previous articleБогојавление во црквата Света Петка во Мил Парк
Next articleБогојавление во црквата Свети Никола во Перт