Богојавление во црквата Свети Никола во Перт

1008

На 19 Јануари, на светлиот празник Богојавление, во Свети Никола во Перт, се богослужеше утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

По Литургијата, следуваше чинот на големиот Богојавленски водосвет и дарувањето на иконите.

 

 

Previous articleБогојавление во црквата Свети Никола во Престон
Next articleБогојавление во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул