Богојавление - Водици во Епархијата за Австралија и Нов Зеланд

679

Фото галерија од прославувањето на празникот Богојавление во Австралија.

Во сите храмови ширум Епархијата за Австралија и Нов Зеланд, се богослужеше Света Литургија и Голем Богојавленски Водосвет. Македонскиот православен народ се причести со Светите Тајни Христови и масовно ги наполни храмовите и со тоа ја покажа својата непоколеблива надеж во Христа Спасителот и видливото присуство на верниот Македонец на петтиот континент. Македонската Православна Црква – Епархијата за Австралија и Нов Зеланд, заедно со својот надлежен Митрополит г. Петар, се радуваат со родителска љубов на секоја жива црква (црковна општина) полна со благодат, која е призвана од устите на парохиските свештеници и нивните верни македонски чеда.

БОГ СЕ ЈАВИ – НАВИСТИНА СЕ ЈАВИ

Previous articleПикник во манастирот во Донибрук
Next articleОсми Ден број 91 - Епархиски весник на МПЦЕАНЗ