Акатист на Мајката Божја во Футскрај

278

На 22 март, 2024 година, во петокот од Првата седмица на Великиот Пост, во црквата Свети Пророк Илија во Футскрај, се отслужи Мало Повечерие и Акатист кон Пресвета Богородица.

После Акатистот се изврши и чинот на благословување и осветување на принесените петолебија.

On March 22, 2024, on the Friday of the First Week of Great Lent, a Small Compline and Akathist to the Blessed Virgin Mary were served in the Church of Saint Prophet Ilija, Footscray.

After the Akathist, the act of blessing and sanctifying the offered loaves of bread was performed.

Previous articleСиропусна недела (Прочка) и почеток на Неделното училиште за деца во Футскрај
Next articleАкатист на Мајката Божја во Сиденхам