Што значи надежта во Бога?

1774

Надежта во Бога – значи да му го предадете својот живот, вашата судбина, целата своја иднина и со сигурност да го чекате исполнувањето на Неговото ветување. Надежта доаѓа од верата, како растението од семето, како потокот од изворот.

Свети Јован Кронштатски

Previous articleСвета Литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Перт (Недела Четврта по Педесетница)