Чистота на срцето

1588

Знак за чистотата на срцето е да се радуваш со оние што се радуваат, да плачеш со оние што плачат, да боледуваш со оние што боледуваат, да се каеш со оние што се кајат и да ги гледаш сите луѓе како добри и свети.

Свети Исак Сириски

 

Previous articleЗрелост
Next articleСвета Божествена Литургија во манастирот Донибрук