Царски часови и Вечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата во црквата Св. Илија во Футскрај

899

На 6 Април, 2018 година, на Велики Петок, утрото, во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн, се отслужија Царските часови и Вечерната богослужба, на која се изнесе Плаштаницата со изобразеното Телото Христово и се положи во украсениот гроб.

Previous articleВелики Петок во манастирот Донибрук (Царски часови и Вечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата)
Next articleВечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата и Оплакувањето Христово во црквата Св. Петка во Мил Парк