Христос Воскресе! - зборови што ѓаволот го горат како оган

1677

Кога непријателот (ѓаволот) ти досадува, сака да те вознемири, раздразни, разгневи, да ти го земе мирот на срцето, само кажи: „Христос Воскресе! Христос Воскресе! Христос Воскресе!“ Овие зборови го плашат најмногу, го горат како оган, и тој ќе побегне од тебе.

Јеросхимонах Старец Михаил Валаамски

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Никола во Перт (Недела на Светите Отци)
Next articleСпомен на 318-те Богоносни отци во Никеја