Трпете ги искушенијата без негодувања

1971

Трпете ги искушенијата, зашто ако тие се поднесуваат без негодување тоа ќе биде еднакво на молитва кон Бога.

старец Дионисиј Јуродив (+1880)

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Перт
Next articleЉубовта Христова нè вдахновува да се жртвуваме за ближниот