Ставете го Христовиот крст! Нацртајте го во своето срце!

2195

Знам дека не сите од вас имате крст Христов на вашиот врат. Гледам мониста и медалјони, но не и крстови. Немојте да се оправдувате дека нема каде да купите крст, зашто ако го сакавте крстот, ќе го најдевте, ќе го исечете од дрво и ќе го ставите на вратот. Ставете го Христовиот крст. Сите нацртајте го во своето срце!

Свети Лука Архиепископ Војно-jасенетски

Previous articleКрстопоклона Недела во црквата Свети Никола во Престон
Next articleСамо-укорувањето и само-оправдувањето