Содомијата и хомосексуалноста носат брз Суд

4017

Хомосексуалноста е најтежок грев. Речено е дека овој грев му претходи на крајот. Грев што ќе го забрза доаѓањето на судот над светот. Чувајте се бидејќи многу паѓаат… Светите отци рекле дека ова е многу сериозен грев; содомијата и хомосексуалноста, носат брз Суд… Сега сме во поодмината фаза бидејќи Западот ги озакони истополовите бракови.

Старец Арсениј Папачок

Previous articleДомашно воспитување
Next articleОд тековните градежни работи на новата црква во манастирот Донибрук