Смирена мисла и детско пелтечење

2040

Кога со молитва ќе се приближуваш кон Бога, биди во својата мисла како мравка и црв на земјата, и како дете кое пелтечи.

Преподобен Исак Сириски

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул (Недела на Православието)
Next articleОбраќање на Митрополитот г. Петар на Семакедонскиот протест во Скопје за одбрана на името и националниот идентитет