Служба на Светите и Спасителни Христови Страдања во црквата Свети Никола во Перт

1166

На 5 април, 2018 година, на Велики Четврток, утроѕо во црквата Свети Никола во Перт, се отслужи Вечерна богослужба со Света Василиева Литургија и се изврши Светата Тајна Маслосвет.

Истиот ден, вечерта, се отслужи Службата на Светите и Спасителни Страдања на Господ Исус Христос.

 

Previous articleКако да те погребам, Боже мој?
Next articleВелики Петок во црквата Свети Никола во Перт (Вечерна богослужба со изнесување на Плаштаницата)