Света Литургија во црквата Свети Никола во Перт (Свети Три Светители)

1689

На 12 февруари, 2018 година, кога Црквата го празнува споменот на светите три ерарси, великите учители: светите Василиј Велики, Григориј Богослов и Јован Златоуст, во црквата Свети Никола во Перт, се богослужеше Света Божествена Литургија.

Previous articleСвета Литургија во манастирот Донибрук (Свети Три Светители)
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај (Свети Три Светители)