Света Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај (Собор на 12-те Апостоли)

1288

На 17 јули 2018 година, кога го празнуваме Соборот на 12-те Апостоли (Павловден), во црквата Свети Пророк Илија во Футскрај се богослужеше Света Божествена Литургија.

Previous articleПразникот Петровден во Соборната црква во Сиденхам
Next articleНевидливиот оган (расказ)