Раѓање на Пресвета Богородица - Божествена Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај

1562

Раѓањето твое, Богородице Дево, радост му јави на целиот свет, зашто од тебе изгреа Сонцето на правдата Христос –
нашиот Бог; рушејќи ја клетвата, ни дарува живот вечен. (Тропар на празникот, глас 4).

На 21 Септември, на серадосниот празник Раѓање на Пресвета Богородица, во црквата Свети Пророк Илија во Футскрај, Мелбурн, се отслужи празнична утрена и Света Божествена Литургија.

Previous articleРаѓање на Пресвета Богородица - Божествена Литургија во манастирот Донибрук
Next articleПравославната вера