Радувај се во сите тешкотии и таги

3057

Не грижи се премногу за тоа колку си духовно сиромашен – Бог го гледа тоа, но од тебе се очекува да му веруваш на Бога и да му се молиш најдобро што можеш, никогаш да не паѓаш во очај и да се бориш според твојата сила.

Ако некогаш почнеш да мислиш дека си духовно напреднат, тогаш сигурно ќе знаеш дека не си!

Вистинскиот духовен живот, дури и на најосновното ниво, секогаш е проследен со страдања и тешкотии. Затоа, треба да се радуваш во сите твои тешкотии и таги.

отец Серафим (Роуз)

 

Previous articleHigh Tea Fundraiser во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук
Next articleАрхиерејска вечерна богослужба во црквата Свети Никола во Престон (Собор на Свети Архангел Михаил)