Примете сè во животот како милост и вистина на Господовите патишта

1841

Драги мои, чеда Божји, верувајте во Бога и доверувајте Му се! Примете сè во животот: и радоста и отсуството на радоста, благите и злите дни, како милост и вистина на Господовите патишта, и не плашете се од ништо во животот, освен од гревот. Само тој нè лишува од Божјата милост и нè предава во власт на непријателот. Љубете го Бога, љубете ја Љубовта и еден со друг до саможртвување. Знае Господ како да ги спаси оние што го љубат.

Старец Јован Крестјанкин

Previous articleДванаесет параболи изговорени од Христос за Царството Небесно
Next articleЧудесното јавување на старец Порфириј и исцелувањето на тешко-болната жена