Прави со мене Господи, што Ти сакаш!

1830

Ако се замислувате за тоа што значи смирението, јас би ви дал две кратки определенија за тоа.
Смирение – тоа е состојба на примиреност (спокојство), кога човекот се измирил со волјата Божја, односно ѝ се предал неограничено, комплетно, и со радост говори: Прави со мене Господи, што Ти сакаш! Како резултат на тоа тој се измирил со сите околности во сопствениот живот. Сé е дар Божји: и доброто и страшното.

Митрополит Антониј Суружки

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул (23-та Недела по Педесетница)
Next articleКога Христос е во нашето срце