Потребно е внатрешно очистување

1893

Немојте да мислите дека сте постеле една седмица и веќе сте достојни за Причест. Подготовката не се состои во тоа да не се пропушти ниту една служба, лажицата да не ја допреме до маслото и да се воздржуваме од храна. Потребно е внатрешно очистување. Да немаме гордост, суета, непокорност, лошите мисли ни за момент да не се задржуваат во душата.

Старец Виталиј (Сидоренко)

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај (Тодорова сабота)
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Перт (Тодорова сабота)