Постот е туѓ на злопамтењето

2351

Постот е туѓ на злопамтењето. Оние кои ги чуваат во своето сеќавање огорчувањата и злото што им било направено, макар и да постат, и да се молат, слични се на луѓе кои црпат вода и ја налеваат во дупната бочва. Бог не ги прима молитвите на човекот кој го помни злото на ближниот.

Преподобен Ефрем Сирин

Previous articleСветите Икони
Next articleСвета Литургија во манастирот Свети Наум Охридски во Роклин