Оној што се поставува напред Христос ќе го повлече назад

1510

Нашите намери мора да се стават во ред, односно да се убедиме дека за да бидеме спасени, ние мора да станеме последни од сите. Оној што се поставува напред, Христос ќе го повлече назад, но оној што се става зад сите други, ќе биде поместен напред.

Старица Макрина (Васолулу)(1921-1995)

Previous articleПразникот Духовден во Соборната црква во Сиденхам
Next articleПразникот Духовден во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг