Од тековните градежни работи на новата црква во манастирот Донибрук

2532

Со Божја помош, по застапништвото на Светиот Прохор Пчински и со благословот на Високопреосветениот митрополит г. Петар, во последните 30 дена успешно се завршија повеќе активности за довршување на новата црква во манастирот Донибрук.

Чистењето и миењето на фасадата. 

Демонтажата на градежното скеле – акција во која учествуваа повеќе пријатели на манастирот. 

Чистењето на просторот околу црквата – акција во која рачно и машински беа отсранети со години натрупуваните градежни материјали и отпадоци. 

Доѕидување на надвратниците на црквата – декорација со керамика

Сè во Слава на Нашиот Бог – Света Троица! 

Previous articleСодомијата и хомосексуалноста носат брз Суд
Next articleЗапочна малтерисувањето на внатрешноста на новоизградената црква во манастирот Донибрук