Од изградбата на Митрополијата и Православниот културен центар при Соборната Црква во Сиденхам

1966

Со Божји благослов од неодамна започнаа градежните работи на Митрополијата и Православниот културен центар при Соборната црква во Сиденхам, Мелбурн. Во тек се завршните работи од ѕидањето на камбанаријата, конструкцијата на вториот спрат и монтирањето на вратите и прозорците.

Благодарност до сите што досега вложија труд и го помагаат ова дело, да биде од полза за мисијата на Црквата, Епархијата и парохиите, а сé во слава на Бога!

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул (16-та Недела по Педесетница)
Next articleСе изработи пешачката патека околу новоизградената црква во манастирот Донибрук