Од ближниот зависи животот и смртта

1761
Artist: Toma Chituc

Од ближниот ни зависи животот и смртта. Ако го придобиеме братот, сме го придобиле Бога; а ако сме го соблазниле братот, на Христа сме му згрешиле.

Преподобен Антониј Велики

Неговиот спомен се слави на 30 јануари

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Перт
Next articleСмирението е победничкото оружје