Овдешниот живот не е ни шега ни играчка

2029

Оној, кој е навикнат често да се исповедува на земјата, нему нема да му биде страшно да даде одговор на Страшниот Христов Суд.

Овдешниот живот не е ни шега, ни играчка. Но, и покрај тоа, луѓето, наместо да се воспитуваат да живеат во верата, благочестието и стравот Божји, лесномислено си играат со времето, кое им е дадено за подготовка за вечноста.

Свети Јован Кронштатски

Previous articleГоспод ja очекува нашата согласност
Next articleКолку е поголема смиреноста толку е поголема и Божјата благодат