Не ги одалечувајте своите срца од Господ

1638

Не ги оддалечувајте своите срца од Господ, туку стражарете над нив и чувајте ги. Сеќавајте се секогаш на нашиот Господ Исус Христос, додека Името Господово не се вкорени во срцата и додека тие не престанат да мислат на ништо друго освен на тоа да се прослави Христос во вас.

Свети Јован Златоуст

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Престон (Недела на Блудниот син)
Next articleДобро е на молитвата да и претходи вниманието