Неуловено од непријателските мрежи

1691

Ги видов мрежите кои непријателот ги постилаше во светот, и реков со воздишка: “што може да остане неуловено од овие мрежи?” Тогаш чув глас кој ми рече: “смирението”.

Свети Антониј Велики

Previous articleКако да се поднесуваат искушенијата и страдањата
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн