На Небесата имаме Отец кој нѐ сака повеќе од сите татковци и мајки...

1925

Зошто си тажен и нерасположен додека чекориш по патот Божји? Треба да тагуваат оние кои ја немаат таа радост, кои заборавиле на Бог и кои не се надеваат во Божјиот животворен и вечен извор. Ние, пак, кои веруваме во Живиот Бог и кои се надеваме на Него, треба да се радуваме, затоа што на Небесата имаме Отец кој нѐ сака повеќе од сите татковци и мајки, и Кој бескрајно се грижи да нѐ направи достојни за Него.

Старец Ефрем Филотејски и Калифорниски

Previous articleТвојот крст
Next articleСвета Божествена Литургија во манастирот Донибрук