Нашите права се за другиот живот

1788

Колку човек станува подуховен толку помалку права има во овој живот. Должен е да трпи, да ја прима неправдата, да ги прима лошите зборови од другите. Еден никаквец (расипан човек) кој што е далеку од Бога има многу повеќе права: да напаѓа и да вика и да постапува неправедно. Нашите права Господ ни ги зачувува за другиот живот. Иако го знаеме тоа, ние сепак често си ги бараме своите права овде. Ајде да не ги нарушуваме нештата нималку.

Старец Паисиј Светогорец

Previous articleПрес-конференција на Митрополитот г. Петар по повод реакциите на јавноста во врска со Писмото на САС на МПЦ до САС на БПЦ
Next articleДецата не треба да се притискаат и да се принудуваат