Молитва на старец Софрониј (Сахаров)

3282

Господи, Ти си ми дал заповед да љубам, но јас не наоѓам во себеси сила за таа љубов.

Ти дојди за да го исполниш во мене сé она што си ми заповедал, затоа што твојата заповед ги надминува моите сили.

Previous articleИсцелувањето на тешките страсти наложува горки лекови
Next articleЉубовта кон Христос е и љубов кон сите, кон ближниот и непријателите