Мерка

1462

Двете Христови заповеди: Возљуби го Бога и возљуби го ближниот – сочинуваат еден живот. Затоа, ако некој смета дека го љуби Бога а го мрази својот брат пребива во заблуда. Заповедта за љубовта кон ближниот ни овозможува да видиме во колкава мерка живееме во вистинскиот Бог.

Свети Силуан Атонски

Previous article6 - та Недела по Педесетница - Света Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн
Next articleБлагодарност