Луѓе мои, што ви направив а што ми вративте...

1892

Луѓе мои, што ви направив, или со што ви здодеав? На слепците ваши вид им дадов, лепрозните ги очистив, човекот на одарот го кренав; Луѓе мои, што ви направив а што Ми вративте: за маната – жолчка, за водата – оцет; наместо да Ме љубите, на крст Ме приковавте. Нема повеќе да трпам; ќе ги повикам Моите народи и тие ќе Ме прослават со Отецот и Духот, а јас ќе им дарувам живот вечен. (Тропар, глас 8)

Previous articleСлужба на Светите и Спасителни Христови Страдања во манастирот во Донибрук
Next articleКако да те погребам, Боже мој?