Лазарева сабота во црквата Свети Никола во Перт

1311

На 31 март 2018 година, на Лазарева сабота, кога го празнуваме воскреснувањето на светиот и праведен пријател Христов четвородневниот Лазар, во црквата Свети Никола во Перт, се богослужеше утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

Previous articleЛазарева сабота во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул
Next articleЛазарeва сабота во црквата Свети Илија во Футскрај